Salı, Ağustos 23

kayıp zaman anksiyetesi



işin doğrusu çok da doğru değil bu yaptığım. yaptıklarımın hiç biri doğru değil. ama doğru olan, yaptıklarımın hepsini doğru olması umuduyla yapıyor olmam. şimdi burada daha fazla durmam doğru değil, burada daha fazla kalmam, bu büroda daha fazla çalışmam, şu laneti de artık bırakmalıyım; 31 ağustos bunun için ideal bir gün, bu kadar fazla ve düzensiz yemekten vazgeçmem lâzım, yapacağım dediklerimi yapmak için her gün biraz daha gecikiyorum, iki arada bir derede karar verip ya kendimi nadasa bırakmalı veya kendimi biraz yormaya başlamalıyım. championship manager'i bırakmam lâzım, bahis oynamayı da, istemediğim yerlere bilinçsizce gidip alkole bulanmayı bırakmalı, internet'i bırakmalıyım biraz, eskilerde yaşamayı da, sorumsuzluğu bırakmalıyım? ya da kendimi biraz nadasa bırakmalıyım.

uyku düzeni denen pek müstakil halden çok biraz sıyırdım uzun zamandır. metabolizma denen ucubenin aklını aldım. ne yapacağını şaşırmış, divaneye dönmüştür kesin. hangi saatte ne kadar enerji sarf edeceğim, hangi saatte ne kadar yemek yiyeceğim, ne zaman yatıp ne zaman uyanacağım, ne zaman kendimi rölantiye alacağım hiç belli değil. ben bile bilmiyorken, metabolizma hayvanı hepten çizmiştir.

şimdi asıl kafama takılan dün gece kaybettiğim bir süre belirsiz zamanım. sabaha karşı 3 gibi yattığımı hatırlıyorum. sonra uyandığımı da, 7'de tekrar yattığımı ve 14:25'te tamamen kalktığımı hatırlıyorum. ara uyanışımda, yatana kadar ne yaptığım ise meçhul. hiçbir kesin iz yok ortalıkta, hiçbir kalıntı yok kafamda. yatarken elbiselerimi çıkarıp koltuğun üzerine mi koymuştum. kül tablasında 5 adet izmarit mi vardı, yatmadan önce, 2 poşet tadım çekirdeği yedim mi gerçekten, çoraplarım mavi miydi önceki gün, üzerinde "hawai" yazan terliklerle mi geldim odaya yoksa tam benzeri "speed" yazanlarla mı, buzdolabındaki rakıyı içmiş olamam, gece uyku ortasında kalkıp rakı içecek kadar sapıtmamışımdır herhalde, rakıya ne oldu o halde?

işin doğrusunu bilmiyorum ama aklımı başıma devşirmediğime eminim. aklımı başımdan düşürmüş olabilirim.

uyku arasında uyanıp bir haltlar yemeye çok yabancı değilim, hem kendi hayatımdan hem de başka hayatlardan. ama bu aradaki zamanın kaybolması, hiç başıma gelmemişti evvelce. normalde uykudan uyanıp su içilir, bazen üzerine çişe gidilir, bazen su içilmez de yalnızca çişe gidilir. bu en fazla 5 dakikalık bir zaman alır. çok nadiren uykudan kalkıp kaka yaptığım da olmuştur. hadi yanıma bir de dergi aldım diyelim, 10 dakikayı geçmez. neden daha uzun süre ayakta kaldığıma şüphelendiğimi henüz söylemedim. mesele şu. elimde bir yara var, elimin üzerinde? muhtemelen yanık ya da bir yere sürtülerek parçalanmış. uyandığımda üzeri sargı bezi ve yara bandıyla emaneten örtülmüştü. ikincisi banyo yapmışım, havlu henüz kurumamıştı, hemen yanımdaki sandalyeye koymuşum. cebimde 45 milyon lira eksik, 2 tane fazladan sigara paketi var masanın üzerinde ve en kötüsü yastığımın altından, her meme haznesinde de "eat me*" yazan bir sütyen?

bana ne yaptım?

(hadi abi, bi katılın bakalım ilerliyor mu?)